Implantater

Isættelse af implantater

Jeg tilbyder også isættelse af implantater (primært Straumann). Som patient kan du med rette have høje forventninger til behandlingsresultatet og at de nye tænder er funktionsdygtige i mange år. Der ønskes derfor henvisning af behandlinger/patienter, hvor succesfulde behandlinger kan forventes.

Som henvisende tandlæge, vil du og din praksis være i centrum, henviste patienter kan ikke modtage almindelig tandbehandling på klinikken af kollegiale hensyn.

Implantatbehandling

Vigtigt

Gennem hele forløbet af din implantatbehandling bedes du STRAKS melder tilbage til os, hvis du mærker noget der føles forkert (feks. tandkødsbetændelse, eller løsning af implantatdele). En kontrol og korrektion af problemet tager oftest 5 minutter og er gratis.

Garanti

Inden for de første 5 år efter indsættelse, er der garanti for vores del af behandlingen. Det forudsætter, at kontrolbesøg hos egen tandlæge er overholdt, og at du har fulgt retningslinierne for god mundhygiejne. Rygere har større risiko for løsning af implantaterne, og der ydes derfor kun 2 års garanti til rygere.

Forundersøgelse

Der skal tages røntgenbilleder og tages aftryk til fremstilling af gipsmodeller af dine tænder.

Du informeres om behandlingen, økonomiske forhold, og muligheden for tilskud fra sygeforsikringen “danmark”.

Implantatoperation

Tandkødet lukkes op, der bores et lille hul i knoglen, implantatet monteres, og der placeres til slut et par tråde. Patienter beskriver generelt meget lidt ubehag under operationen .

Det tager cirka 4-6 mdr. for implantatet at vokse fast i knoglen.

Mellemled (abutment) monteres

Efter lokalbedøvelse lokaliseres toppen af implantatet og der monteres et mellemled der nu er synligt i mundhulen. 5 dage efter skal der fjernes et par tråde, og det tager ca. 8 uger før tandkødet er klar til aftryk.

Aftryk og montering af den nye tand

Der tages aftryk og typisk 8 dage derefter monteres den nye tand. Ca. 14 dage derefter kontrollere vi, at de er tilfreds med behandlingen, og at den daglige rengøring (tandbørste, flaskerenser, tandtråd) er i orden (med mundhygiejnen, bærer man en væsentlig del af ansvaret for at implantatbehandlingen lykkes og holder i mange år).